Site Loader

Au trecut deja cateva luni de cand cel mic a venit pe lume si simtiti ca aveti mare nevoie de o vacanta! Sunteti entuziasmati si deja in cautarea destinatiei potrivite, dar in acelasi timp si ingrijorati de cum va reactiona cel mic la un drum mai lung cu masina sau chiar la un zbor cu avionul. In cazul in care alegeti zborul cu avionul, inainte de a rezerva, trebuie sa va documentati foarte bine si sa alegeti o companie aeriana care permite instalarea scaunelor auto pentru copii la bord.

Avand in vedere ca cel mai sigur mod prin care ai posibilitatea de a-l transporta pe cel mic este in scaunul auto creat special pentru el, trebuie sa te asiguri ca il vei putea instala pe acesta si in avion. Sunt unele companii aeriene care permit copiilor pana la varsta de doi ani sa stea in bratele parintilor, dar si companii care permit instalarea unui scaun special. Calatoria in scaunul auto fiind considerata cea mai comoda si mai sigura pentru cel mic. Trebuie sa te asiguri insa, ca scaunul celui mic este aprobat pentru avion (ICAO sau FAA Approved). Acest lucru il poti verifica pe site-ul producatorului scaunului sau direct la magazinul de unde l-ai achizitionat.

De asemenea, trebuie sa fii atent lacompania cu care zbori pentru ca aceasta sa accepte caruciorul celui mic. Acesta este cu siguranta un obiect de care vei avea nevoie la destinatie. Si in acest caz, sunt unele companii care te vor lasa sa mergi cu caruciorul copilului pana la poarta de imbarcare si altele care te vor obliga sa il lasi alaturi de bagajele de cala. In cazul celor care iti permit sa mergi cu caruciorul pana la avion, acesta nu trebuie inregistrat ca bagaj de cala, il vor lua ei si ti-l vor inapoia imediat ce ajungi la destinatie.

Indiferent cat de mic este copilul, indicat este sa alegi un zbor pe timp de noapte, pentru ca cel mic sa doarma pe toata durata calatoriei. Astfel, veti calatori mult mai usor si timpul va trece foarte repede. Daca nu poate sa doarma in orice conditii si somnul sau este deranjat de zgomotele din jur, alege un zbor care nu se suprapune cu orele lui de odihna. Ia jucarii, carti de colorat si alte obiecte cu care il poti tine ocupat pe bebe in avion, astfel incat sa nu planga si sa se simta cat mai bine.

Este foarte important insa sa te informezi si sa stii care sunt regulile companiei aeriene in ceea ce priveste zborul cu copii mici. Deoarece dupa cum vezi, sunt companii si companii, unele iti permit sa vii cu caruciorul celui mic pana la poarta de imbarcare, altele sa il lasi la bagaje, altele daca nu inregistrezi caruciorul ca si bagaj iti pot cere chiar si 50 de euro pentru a-l transporta. La fel sta treaba si in cazul scaunelor auto pentru copii, acestea trebuie neaparat aprobate pentru zborul cu avionul.

Cauta o companie aeriana “baby friendly” si asigurate ca este posibila atat instalarea scaunelor auto pentru copii la bord cat si drumul cu caruciorul pana la poarta de imbarcare. Astfel, atat tu, cat si bebe veti calatori fara griji si in siguranta deplina!

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *