Site Loader

Exista multe meserii si joburi in lumea asta, unele dintre ele sunt vechi de cand timpul, altele sunt mai noi pentru ca trebuie sa ne adaptam la vremurile moderne in care traim, insa unele dintre ele sunt mai speciale decat altele. Speciale, in sensul ca implica o chemare divina si multa pasiune. De exemplu, in aceasta categorie se poate incadra si nursingul, o meserie ce implica munca zilnica cu oameni in nevoie. Daca nu esti empatic sau empatica cu suferinta altuia, atunci trebuie sa stii ca nursingul nu este pentru tine (mai bine te gandesti la un alt domeniu de activitate, daca doresti sa iti castigi un trai din acest lucru) pentru ca implica dedicare totala din partea ta (uneori poate chiar si ceva in plus). Este un job care te poate impinge peste limitele rabdarii cu care esti obisnuit sau obisnuita.

Practica aceasta necesita si o instruire constanta. De exemplu, trebuie sa inveti tehnici de nursing vechi, dar mai ales noi, pentru ca ele trebuie aplicate si in viata de zi cu zi. Dar ce este nursingul? O definitie mai stiintifica spune ca actul de nursing cuprinde toate actiunile profesionale, precum: ingrijirile autonome, interdisciplinare, bazate pe parteneriate si colaborare, care se adreseaza persoanelor, familiilor, grupurilor si comunitatilor pe tot parcursul vietii, persoanelor bolnave sau sanatoase, din toate mediile de ingrijire primare, secundare sau tertiare si implica utilizarea rationamentului clinic in evaluarea holistica si bazata pe dovezi, planificare, implementare si evaluarea ingrijirilor medicale profesionale.

De ce este nursingul o meserie atat de speciala? Este bine de stiut faptul ca ingrijirea fata de semenii nostri este o practica veche de cand lumea, pentru ca aceasta ii unea pe membrii unui trib sau unei societati, fapt care le asigura longevitatea. Noi, oamenii, am inteles ca pentru a supravietuii este necesar sa avem grija unii fata de ceilalti, sa ne asiguram ca toti suntem in siguranta. Nursingul a evoluat foarte mult din anumitepuncte de vedere, dar in esenta a ramas la fel, iar acest lucru nu se va schimba niciodata. Din fericire, in prezent insa ne ajuta foarte mult si evolutia medicinei si a tehnologiei, pentru ca datorita acestora s-au inteles mai bine problemele legate de sanatate si astfel s-au gasit si remedii eficiente de tratare. De fapt, vorbim de o meserie care este putin subestimata, desi merita toate laudele.

Voi ce parere aveti despre nursing? V-ati gandit cu adevarat la importanta pe care o are aceasta meserie intr-o societate? Sustinerea, promovarea sigurantei pacientilor, ingrijirile de calitate, imbunatatirea continua a calitatii, efectuarea si utilizarea  cercetarilor si a practicilor bazate pe dovezi, precum si contributia la politica de sanatate si la managementul si punerea in aplicare a sistemelor de sanatate, toate acestea enumerate anterior sunt cele care reprezinta responsabilitati  ale profesiei de asistent medical (sau nursing). Este, dupa cum bine vedeti, o ramura destul de complexa, pe care nu ai cum sa o treci cu vederea mai ales daca lucrezi in sistemul medical de stat sau privat, pentru ca doar acolo iti sunt testate cu adevarat abilitatile de ingrijire ale pacientilor de orice categorie.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *